Hoorcoach

Een brug tussen horend en slechthorend: De kracht van neutrale communicatie.

Welkom bij mijn blog, waar ik me richt op het ondersteunen van iedereen die te maken heeft met gehoorverlies, of het nu gaat om slechthorenden zelf of hun horende omgeving. Mijn doel is om een objectieve en ondersteunende rol te vervullen, zodat slechthorende personen zich gerustgesteld voelen en ik opensta voor het begrijpen van beide perspectieven. Uiteindelijk met als doel dat iedereen elkaar goed leert begrijpen en hiervoor is, volgens mij, communicatie de sleutel.

Voor slechthorende personen kan communicatie soms een uitdaging zijn. Het kan leiden tot frustratie, misverstanden en een gevoel van isolement. Aan de ander kant hebben horende mensen vaak moeite om de ervaring van gehoorverlies volledig te begrijpen. Ze kunnen zich onzeker voelen over hoe ze het beste kunnen communiceren of welke ondersteuning ze moeten bieden. Mijn rol is om beide partijen te begeleiden en te helpen de communicatiekloof te overbruggen.

Als objectieve en ondersteunende communicator ben ik er om ruimte te creëren voor beide perspectieven, waar beiden kunnen gehoord worden. Ik luister naar de behoeften, frustraties en zorgen van slechthorende, actieve personen en bied hen een ondersteunden omgeving waarin ze zich begrepen voelen. Ik help hen ook om hun communicatiewensen en -behoeften duidelijk te maken aan hun horende omgeving.

Aan de andere kant begrijp ik ook de uitdagingen waarmee horende mensen geconfronteerd worden, wanneer ze proberen te communiceren met slechthorenden. Ik help hen inzicht te krijgen in de impact van gehoorverlies en bied suggesties en tips om de communicatie te verbeteren. Door beide partijen te ondersteunen, wil ik een sfeer van begrip en samenwerking bevorderen.

Iedereen communiceert met gehoorverlies, slechthorenden en horenden en door in de eerste plaats te luisteren naar elkaars perspectieven komt er meer begrip tot stand, vandaar ook de naam van mijn bedrijf: Capiche.

Communiceren dat doe je niet alleen, samen sterk, inclusieve communicatie waar iedereen communiceert met gehoorverlies!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *