onderwijs gehoorverlies

Start schooljaar en gehoorverlies

Beste onderwijsprofessional

We zijn nu enkele weken onderweg in het nieuwe schooljaar, met het academiejaar net van start gegaan. Ik ben oprecht nieuwsgierig naar jouw ervaringen met gehoorverlies tot nu toe.

Heb je al de kans gehad om je leerlingen of studenten te informeren over jouw gehoorverlies? Heb je met hen gedeeld hoe ze het beste met jou kunnen communiceren? En hebben ze op hun beurt vragen gesteld wanneer ze iets niet goed begrepen? Wellicht heb je interessante inzichten opgedaan of bijzondere momenten meegemaakt?

Misschien geef je les aan leerlingen of studenten met gehoorproblemen. Heb je speciale initiatieven genomen om de communicatie te verbeteren? Bijvoorbeeld binnen je klasomgeving of door bepaalde afspraken te maken?

Ik nodig je van harte uit om jouw ervaringen te delen in een reactie, want ik ben ontzettend benieuwd naar jouw verhaal!

YouTube-kanaal en Facebookgroep

Naast deze uitnodiging wil ik je ook informeren over mijn YouTube-kanaal, waar je een handige afspeellijst vindt met korte video’s vol praktische tips over communicatie en omgang met gehoorverlies in het onderwijs. Neem zeker een kijkje en als je meer video’s wilt ontvangen, nodig ik je graag uit om je te abonneren via deze link: YouTube-kanaal.

Voor leerkrachten en docenten met verminderd gehoor of zij die lesgeven aan slechthorende studenten, heb ik tevens een privé Facebookgroep opgericht. Als je tot deze groep behoort, ben je van harte welkom om je aan te sluiten. Hier kunnen jullie tips delen en leren van elkaars ervaringen. De link naar de Facebookgroep vind je hier: Facebookgroep.

Tip

Een laatste tip: het onderwijs kan soms verrassende wendingen nemen, dus is het van belang om flexibel en geduldig te zijn bij onverwachte situaties. Dit geldt zowel voor jou als leerkracht/docent met gehoorverlies als voor jouw gesprekspartners, als voor slechthorende studenten. Blijf geduldig en begripvol, en besef dat communicatie soms uitdagingen met zich mee kan brengen.

Bedankt voor de aandacht die je besteedt aan communicatie, ongeacht de gehooromstandigheden.

Met vriendelijke groet

Wendy Verbiest

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *