Transcriptie Video YouTube – Gehoorverlies & Eigen plek

Voor mensen die liever een transcriptie hebben van de video in plaats van closed captions, voorzie ik hier het transcript. Het transcript is letterlijk en dus spreektaal!

Closed captions kan je activeren bij de instellingen van de video ofwel onderaan de video het icoon cc/tekstvak.

Hallo en welkom in deze nieuwe video, waar ik het heel graag wil hebben over het existentieel verlangen, wat wij allemaal hebben. Zowel ik, als jij, als eigenlijk iedereen. We willen er allemaal bij horen, betrokkenheid, waardering, ons goed voelen, een eigen plekje, ons thuis voelen… ja, ook op het werk willen we ons heel graag goed voelen.

Zo is dat ook heel cruciaal voor mensen met gehoorverlies, zeker op het vlak van welzijn. Ook zij willen al die dingen. Ook zij willen gewaardeerd worden, bijdragen tot iets wat groter is dan zichzelf en ook verbondenheid met iedereen en zeker ook wel met lotgenoten.

Dat verlangen kan onder een enorme druk staan. Ja, vooral dan die verbondenheid kan gaan minderen, omwille van barrières in de communicatie.

Nu, de voordelen van een eigen plekje zijn heel cruciaal en zeker op het vlak van welzijn en effectiviteit. Ik som er even een paar op. Het verhoogt eigenlijk de autonomie en de zelfstandigheid. Het verbetert de concentratie en bijgevolg ook de productiviteit, gevoel van veiligheid en comfort en het bevordert nu éénmaal de effectieve communicatie. Het belang van een eigen plekje is zeker niet te onderschatten. Zo kan de slechthorende werknemer met een eigen plekje de individuele behoeften en noden gaan implementeren, gaan organiseren, gaan personaliseren en zich bijgevolg thuis voelen. Ook de werkgever heeft hier voordeel aan. Zo is het veel eenvoudiger om individuele aanpassingen te gaan faciliteren. Niet alleen eenvoudiger, maar hat kostenplaatje, ja dat gaat dan ook wel ‘navenant’ zijn. Als je een kleinere ruimte moet gaan aanpassen, tegen een hele grote ruimte. Dat maakt een hemelsbreed verschil. En ja, je behoudt ook wel je talent. Slechthorenden hebben zeker ook heel wat talenten. En ja, met die welzijn, die groei en die productiviteit en zich goed voelen, ja, dat is eigenlijk voor iedere werknemer heel belangrijk. Niet alleen voor de werknemer, uiteraard mag de werkgever zich ook wel goed voelen en een eigen plekje. Het is een existentieel verlangen voor iedereen, ongeacht welke functie je eigenlijk hebt.

Heb je vragen of wil je verder met mij aan de slag? Neem dan contact op met mij, via de website: www.capichecoaching.be. Ik mail je terug met afspraken, of eerst een oriënteringsgesprek: is er een match, waar kan ik gaan ondersteunen, want ik ondersteun niet alleen de slechthorende, maar zeker ook de omgeving.

Tip: Zeker luisteren naar alle perspectieven, objectief, neutraal en om te groeien naar elkaar, naar wederzijds begrip. En dat komt de communicatie alleen maar ten goede, productiviteit en al die dingen die ik daarnet vertelde.

Mijn naam is Wendy Verbiest, communicatiedeskundige voor mensen met verminderd gehoor die heel graag optimaal aan de slag willen gaan of optimaal willen blijven functioneren op het werk en daarbuiten ook dus de nodige aandacht voor mensen met mild gehoorverlies en ook uiteraard de omgeving. Studenten leerlingen, leerkrachten, ondernemers met gehoorverlies; die beroepen waar het ook niet altijd meteen aan gelinkt wordt.

Van harte welkom om zeker eens met mij contact te nemen voor een oriënteringsgesprek, een  kennismakingsgesprek, altijd welkom. En ja, ik zou zeggen, dankjewel voor het luisteren en tot de volgende keer, dank u wel.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *