Transcriptie Video YouTube – Gehoorverlies & flexibele werkplekken

Voor mensen die liever een transcriptie hebben van de video in plaats van closed captions, voorzie ik hier het transcript. Het transcript is letterlijk en dus spreektaal!

Closed captions kan je activeren bij de instellingen van de video ofwel onderaan de video het icoon cc/tekstvak.

Welkom in deze nieuwe video. Vandaag wil ik graag even een ander perspectief gaan toelichten van, nu in deze opname, over flexibele werkplekken.

In een vorige opname had ik het over het belang van een eigen werkplek. Wel, vandaag wil ik het andere perspectief ook heel graag gaan toelichten, want ook flexibele werkplekken kunnen wel degelijk ook voordelen bevatten en ja ook voor slechthorenden. Ik ga er meteen invliegen.

Ik geef er u vier, voor op kantoor. Ja, daar werken natuurlijk verschillende mensen en iedereen heeft zo zijn eigen stijl van communiceren. Dat geeft jou eigenlijk de gelegenheid om jouw communicatievaardigheden te gaan verbeteren en het verhoogt jou aanpassingsvermogen. Als tweede daagt het je eigenlijk ook uit om te gaan kijken naar wat er allemaal mogelijk is. Welke technologie, welke digitale hulpmiddelen, ja welke technieken kunnen mij helpen? Bijvoorbeeld bij een vergadering. Als derde, heeft het ook een impact op de sociale integratie. Je bevordert de inclusie en je geraakt ook meer betrokken bij het team en zeker ook de bedrijfscultuur. Het is voor jou zoveel gemakkelijker om contacten te leggen met jouw team of met jouw collega’s. Het verhoogt ook de flexibiliteit. Stel, je hebt een dag waar je je echt heel hard moet gaan concentreren en je weet dat dat minder goed verloop in een drukkere omgeving, dan heb jij nood aan een stillere plek en als die vrij is, ja, dan is dat eigenlijk ideaal. Wat je ook kan hebben met flexibele werkplekken is, wanneer je dan net de behoefte hebt naar meer betrokkenheid of meer verbondenheid of je wilt samenwerken aan een project, dan is een samenwerkingsruimte net veel interessanter. En ja, dat is ook mogelijk. Bovendien is zo die keuze kunnen maken, ook een vorm van werkaanpassing. Het is een werkaanpassing op het moment zelf. En ja, volgens de behoefte die er is.

Ik ga  het nog even samenvatten. Ten eerste het bevordert de actieve samenwerking. Je verbetert je communicatievaardigheden. Ten tweede, je gaat echt gaan kijken wat er bestaat qua techniek, technologie en hulpmiddelen. Ten derde, het verhoogt de betrokkenheid bij je collega’s en je team en natuurlijk ook de inclusie. En als vierde, de verhoogde flexibiliteit. Het komt er eigenlijk op neer om te gaan kijken wat jouw behoeften zijn, is dat volledig A, een eigen werkplek –  B, flexibele werkplekken of misschien wel een combinatie van de twee! De voordelen van een eigen werkplek en de voordelen van een flexibele werkplek. Of misschien is dat zelfs helemaal iets anders. Is dat C.

Ikzelf vind dit heel interessant om onder de loep te nemen. En dat gaat zoveel inzichten geven en hier ondersteun ik mensen met verminderd gehoor heel graag in.

Heb jij er ook zin in? En om samen met je collega’s en je werkgever eens goed te kijken wat mogelijk is. Neem dan zeker contact op met mij via de website www.capichecoaching.be.

Mijn naam is Wendy Verbiest. Ik ben communicatiedeskundige voor mensen met verminderd gehoor, die heel graag optimaal willen functioneren op de werkvloer en daarbuiten. Van harte welkom zou ik zeggen. En ofwel zie ik je live, kan ook online natuurlijk, of In de volgende opname en ik zou zeggen, abonneer je op dit kanaal. Ook welkom In de facebookgroep Actieve Slechthorenden. Op de website vind je ook heel wat informatie en mijn facebookpagina: Capiche Coaching Met woord en beeld en je vindt me ook terug op LinkedIn. Tot binnenkort. En dankjewel voor het luisteren.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *